fredag 8 mars 2013

Respektlöst revolterande


Vilken vecka det har varit. Den har rusat fram i ett underbart tempo, kantad av många suveräna människor och solsken. Humöret har nått oanade höjder, inte bara hos mig, utan även hos de flesta i min omgivning. Camilla har fortsatt i sin husliga anda och dessutom instiftat nya husregler. Numer ingår vi tydligen i den relativt okända styrka i världen, som är inrättad för att utrota negativiteten i det dagliga talet. Det är faktiskt rätt roligt ändå. Idag har vi till exempel inte älskat sopor och inte älskat att sparka i tån i tröskeln. Däremot har vi älskat en hel del annat, som solen och vitlöksbaguetter. Imorgon ska vi nog älska att vara ute i friska luften och grilla korv, det vill säga om solen fortfarande älskar oss.

Mitt i all älskvärd huslighet har även naiva försök att använda härskartekniker äntrat vårt hem, eller i alla fall en av våra telefoner, under dagen. Syftet med detta obetänksamma handlande var att förtrycka den grundlagsskyddade yttrandefriheten, vilket vi, i total enlighet med de nya husreglerna, inte älskade överhuvudtaget. För att avdramatisera det hela, så var det en liten liten incident på det privata planet som utgjorde detta oangenäma missöde. Ett missöde som vi självklart revolterade mot, genom att helt enkelt informera om att ett sånt förfaringssätt varken var önskvärt eller möjligt. Ibland är det roande när det finns en förväntan om att respektlöshet ska bemötas respektfullt. Idag var det mestadels förvånande. Imorgon kommer det antagligen att vara glömt.

Förutom respektlösa älskvärdheter och soliga husregler, har kaffe inmundigats. Morsan var den som fick upplåta sitt hem och sin vattenkokare för detta ädla syfte. Camilla har flaxat runt med dammsugaren, husgudarna har njutit av livet och jag har insett att body shop finns att tillgå på nätet. Arbetsmässigt har en konferens bokats in och ytterligare pusselbitar fallit på plats. Den internationella kvinnodagen har förflutit utan att några större förändringar inträffat och kvällen kommer att tillbringas i den husligt lagstiftande Camillas eminenta sällskap. Det är snart vår och den 24 mars kommer jag att älska Skåne. Så en kväll som denna finns inte mycket mer att tillägga. Möjligen en försynt förfrågan om var John Blund tänker tillbringa sin natt och ett glatt tillkännagivande om att bilen har gått igenom besiktningen under dagen.  

Inga kommentarer: